3r d'ESO Llegidors"Un llibre és la nau més adient per viatjar lluny"
Emily Dickinson 

11 comentaris:

 1. Hola a tothom!!! Durant el curs m'he llegit un munt de llibres i n'hi han molts que m'han agradat, però si n'hagués de triar un em quedaria amb "Un tresor a la neu" de Marie McSwigan. Aquest llibre està basat en un fet real i és per això que l'he trobat fascinant. A un petit poble de Noruega anomenat Rwisky, hi viu la família d'en Peter. A Noruega s'hi viu molt bé fins que un dia els Nazis arriben amb uns grans barcos. Tot el poble es reuneix i decideixen que han d'amagar tot l'or i portar-lo a Amèrica. Entre tots, elaboren un pla on en Peter i el seus amics hauran de carregar l'or de mica en mica als trineus i portar-lo a una cova. Allà l'oncle del Peter (en Víctor) el carregarà a el seu vaixell i se n'anirà a Amèrica.

  El llibre em va agradar molt tot i que el principi és un pèl avorrit.

  ResponElimina
 2. Quan les portes de la Caixa s'obren, l'únic que Thomas pot recordar és el seu nom. Però no és l'únic. Una colla de nois, que com ell han perdut la memòria, li donen una benvinguda al clar, una mena de campament situat al centre d'un terrible Laberint. No recorden d'on vénen o com han acabat en aquest lloc, l'única cosa que saben amb seguretat és que cada matí, quan les portes del Laberint s'obren, han de arriscar-ho tot a la recerca d'una sortida. Han de trobar la solució del Laberint o mai sortiran d'allà. Thomas se sent atret pels passadissos que hi ha fora, el seu inconscient li diu que necessita convertir-se en un Corredor.

  No obstant això, l'arribada d'una noia, un dia després de Thomas, trencant la rutina a la qual els Creadors els tenien acostumats, desencadenarà una cosa terrible: la Fi. El cel i el sol s'apaguen, ja no reben provisions i les portes al laberint no es tanquen a boca de nit. Això permet que els Laceradores, meitat màquines, meitat animals, un dels horrors que el Laberint guarda en el seu interior, facin el que vulguin pel clar. Ara, trobar la sortida és una qüestió de vida o mort. No hi ha altra alternativa.

  ResponElimina
 3. Momo és una nena òrfena que té el do de saber escoltar i comprendre els problemes dels altres, els seus amics Beppo, l'escombriaire, i Gigi, un conta contes, tenen cura d'ella que viu en un antic teatre romà. Un dia apareix a la ciutat un estrany home gris que comença a comprar el temps de la gent, i Momo es va quedant sola. Aquest home pertany a una associació d'homes grisos que estan fent el seu propi negoci amb la gent: els treuen el temps lliure a canvi de rendibilitzar les seves hores. La gent té cada vegada menys temps lliure. Momo és l'única que no cau en el parany i amb l'ajuda de la tortuga Casiopea, el mestre Hora, guardià del temps i les flors horàries, tornarà el temps a tota la gent.

  ResponElimina
 4. Wonder:Es un nen que es diu August i a la escola tothom es reia de la seva cara perquè havia nascut amb una enfermetat,quan va créixer una mica va començar a fer tractaments i operacions per arreglar la cara i cada vegada s'arreglava encara mes, el August i els seus pares es van mudar a un altre lloc i va tenir de anar a una altre escola i allà es va fer amic d’un nen,i anaven junts des de aquell dia, el llibre et pot fer expressar moltes emocions hi han parts tristes i parts on et poses molt content, os ho recomano molt.

  ResponElimina
 5. El protagonista daquesta novela es diu Kollage i és irlandès. Arriba a una illa amb l'objectiu de treballar mesurant els vents de l'illa durant un any sencer; el deixen amb provisions pels próxims dies i el vaixell se'n va deixant-lo aparentment sol a l'illa . Però el primer dia descobreix que no està sol, que hi ha un home que viu en el far, tot i així el protagonista decideix instal·lar-se en la cabanya de l'antic meteoròleg. Encara que a l'endemà, després de haver passat una nit on unes criatures del fons del mar, els cicauques, li atacaven, va pensar que si volia sobreviure havia danar a viure al far, amb aquell home tan estrany, el Battís Caffo. Kollage se li acudeix raptar a l'Aneris per a que en Battís li deixi instal·lar-se en el far. L'Aneris és una femella dels cicauques, una noia monstre qe atreia als 2 homes i que esta amb el Battís Caffo, el qual li serveix com desfogament sexual, gràcies això el Battís accepta, però els atacs continuen produint-se. Al principi Kollage pensa que els cicauques són dolents però després de conèixer a l'Aneris i tb de mantenir relacions sexuals amb ella, de sentir un plaer absolut i de començar a sentir 1 sentiment bonic cap a ella, el protagonista parla amb Caffo i li diu q no són tan dolents, pero aqest no li creu i la seva relació es fa + tensa del q ja era. El far estava molt ben preparat per resistir els atacs, però arriba un moment que no és suficient. En Kollage i l'Aneris van a buscar dinamita a un vaixell que estava enfonsat, estrategien com distribuir les cargues de dinamita per l'illa per fer un atac brutal contra els monstres, la nit arriba i l'atac surt en benefici.

  ResponElimina
 6. Momo és una nena que viu a les ruïnes d'un amfiteatre d'una gran ciutat italiana. És feliç, bo, afectuós, amb molts amics i té una gran virtut: saber escoltar. Per això, és una persona que vénen moltes persones per evacuar i comptar les sancions, ja que és capaç de trobar una solució per a tots els problemes.

  No obstant això, una amenaça escapa a la tranquil·litat de la ciutat i pretén destruir la pau dels seus habitants. Arriben els homes grisos, alguns éssers estranys que viuen parasitant el temps dels homes i convencen a la ciutat que els doni el seu temps.

  Però Momo, per la seva personalitat singular, serà el principal obstacle per a aquests éssers, de manera que tractaran de desfer-lo. Momo, amb l'ajuda d'una tortuga i un estrany propietari del temps, aconseguirà salvar els seus amics i tornar normal a la seva ciutat, acabant per sempre amb els homes del temps.

  ResponElimina
 7. La història tracta d'una senyora anomenada, Bartolotti, que s'encarrega moltes coses per correu. Un dia li van portar un paquet amb una llauna de conserves i una carta. De la llauna va sortir un nen de set anys, es anomenat Konrad. El senyor Egon i la senyora Bartolotti es van fer càrrec d'ell. Konrad comença a anar a l'escola Konrady s'adona que la seva veïna Kitti també està en aquest col·legi. Quan va passar un temps, uns senyors de la fàbrica d'on procedia Konrad, li van enviar una carta dient-li que la comanda que li havien manat no li pertanyia. Passat uns dies, aquests senyors van anar a portar-se a Konrad.Entre la senyora Bartolotti, el senyor Egon i Kitty intentaran recuperar a Konrad i ser feliços.

  Aquest llibre m'ha semblat molt bonic, en veure com una persona que viu una gran temporada sola, comença a viure amb un nen de set anys, quan l'hi treuen no pot suportar-ho i lluita al costat del seu amic i Kitti per recuperar-lo.

  ResponElimina
 8. Tot comença l'any 1863, quan el professor Lindebrock anomena el seu nebot, Axel, i li mostra un llibre que conté tota la informació d'Islàndia, quan ho comproven, troben un antic pergamí que té una mena de jeroglífics. Comencen a investigar què vol dir, en quin estil està escrit, en quin idioma i altres característiques. En no fer-ho, el professor decideix no menjar fins que descobreixi aquest misteri.

  Axel descobreix el significat, el pergamí va revelar on era el centre de la terra, a Islàndia. El professor decideix que haurien de dur a terme el viatge, cosa que a Axel no li va agradar gaire.

  Van començar la seva missió viatjant primer en tren i després van aconseguir un vaixell per traslladar-se a Reykjawik.

  Arribant a la seva destinació, Islàndia, es van trobar amb el professor Fridriksson, professor de ciències naturals. El professor Lidenbrock acompanya amb ell la biblioteca, mentre que Axel va a passejar per Islàndia.

  El professor Fridriksson va obtenir una guia anomenada Hans, que solia caçar ocells per aconseguir una ploma anomenada cobrellit.

  Arribant al cràter hi havia dues carreteres: l’est i l’oest. El professor Lidenbrock va optar per anar a l'est. Axel es va adonar que havien pres el camí equivocat, però el seu oncle no ho va acceptar fins que van arribar al final sense sortir i van haver de tornar. L’aigua havia acabat, Axel ja no l’entenia. El seu oncle, per continuar el viatge, el va convèncer de continuar, prometent-li una font a la banda oest.

  No van trobar cap molla i va arribar un moment en què es van desmaiar per la manca d’aigua. Quan Axel es va despertar, va veure a Hans allunyant-se d'on eren. Quan va tornar vaig informar a Lidenbrock de la presència d’aigua sota la terra, no va perdre el temps i l’ha extret.

  Descobren un oceà i la travessen amb una bassa construïda per Hans; en aquest viatge troben classes d’animals que existien en els principis de la terra.

  A continuació troben una illa on descendeixen de la bassa on es trobaven, allí veuen diferents tipus de vegetació, Axel també troba un punyal que el nom Saknussemm va registrar.

  Arriben a una altra cova, però una roca els bloqueja i continua decidint fer una explosió i, com a conseqüència, un terratrèmol que al mateix temps provoca una erupció al volcà on es trobaven.

  El volcà va esclatar i Axel, el seu oncle i Hans es reuneixen a la Mediterrània, és a dir, marxen cap a un volcà diferent.

  Hans torna a Islàndia i el professor i Axel tornen a casa seva. Anys més tard es van fer famosos pel seu viatge.

  ResponElimina
 9. Durant un ball de festa major a la Plaça del Diamant, la Natàlia, noia jove, orfe de mare i dependenta d’una pastisseria, coneix en Quimet, fuster, que l’enamorarà des del primer moment i amb qui es casarà al cap de poc. Aquest casament farà canviar totalment la vida de la Natàlia ja que mai serà ben tractada pel seu marit i decidirà fer cas de tot el que ell vol sense queixar-se. Es compren un pis on al terrat en Quimet decideix construir-hi un colomar i tenir-hi coloms de tots els tipus, la Natàlia els haurà de cuidar, d’on li vindrà el sobrenom de Colometa. Del matrimoni neixen dos fills, en Toni, i la Rita. La Colometa ha de deixar la seva feina i fins que la fusteria no va gaire bé no pot tornar a treballar, finalment troba feina netejant una casa. Un bon dia en Quimet i els seus dos amics, en Mateu i en Cintet, decideixen anar a la guerra i la Colometa haurà de treballar i cuidar els nens i els coloms tota sola, cosa que li comportarà un gran esgotament i de mica en mica anirà fent fora tots els coloms. Durant aquest temps l’acomiaden de la feina, arribant a passar una situació molt difícil econòmicament, de mol patiment i fam, així que quan li comuniquen que en Quimet ha mort, intenta vendre tot els mobles de casa seva i a contra cor porta en Toni a una colònia de refugiats, on almenys podrà menjar. La situació es tant insuportable que un bon dia decideix acabar amb la seva vida i la dels seus fills amb salfumant, però quan va a comprar-lo l’adroguer li ofereix feina i menjà i, posteriorment, matrimoni. Amb aquest casament la Colometa torna a ser la Natalia i deixa enrere la difícil vida de dona submisa i oblidada per tornar a tenir la seva pròpia personalitat.

  ResponElimina
 10. v
  Harry Potter s'ha quedeu orfe i viu a casa dels seus abominables oncles i l'insuportable cosí Dudley. Harry se sent molt trist i sol, fins que un bon dia rep una carta que canviarà la seva vida per sempre. En ella li comuniquen que ha estat acceptat com alumne al Col·legi Hogwarts de Màgia. A partir d'aquest moment, la sort de Harry dóna un tomb espectacular. En aquesta escola tan especial aprendrà encanteris, trucs fabulosos i tàctiques de defensa contra les males arts. Es convertirà en campió escolar de quidditch, espècie de futbol aeri que es juga muntat sobre escombres, i farà un grapat de bons amics ... encara que també alguns temibles enemics. Però, sobretot, coneixerà els secrets que li permetran complir amb el seu destí. Doncs, encara que no ho sembli a primera vista, Harry no és un noi normal i corrent: és un veritable mag!

  ResponElimina
 11. Són nois incompresos als quals ningú entenia, als quals ningú volia, fins que es van anar unint els uns als altres en el camí ".
  Han passat una mica més de dos anys en la vida dels nois que formen "el club dels incompresos". Les coses han canviat des que un darrere l'altre es van anar trobant en el camí. Nous problemes, secrets, amors, gelosia ... No obstant això, fins al moment, la seva amistat ha pogut amb tot i amb tots.

  Raúl, s'ha convertit en un atractiu jove i en un líder nat; Valeria, malbarata simpatia per on trepitja, encara que no ha vençut del tot de la seva timidesa; Eli, és la que més s'ha transformat de tots i se'ls emporta de carrer; Maria, vigila i somia després de les seves ulleres de pasta de color blau;

  Bruno, no aconsegueix oblidar el que sent i en el més profund del seu cor espera ser correspost; i Ester, és la nora que tota mare voldria tenir encara que no és tan innocent com tots pensen.

  Són sis nois que senten, pateixen, estimen, creuen, riuen, evolucionen ... com altres nois de la seva edat. Però dels sis són especials. Almenys, per a la resta del grup.

  ResponElimina